previous arrow
next arrow
Slider

Detta paket tar dig in i Tivedens djupa skogar. En av sydsveriges vildaste och vackraste skogar. Här kan du slappna av och ladda batterierna på ett sätt som är svårt att göra på något annat ställe. Träden står med sin visdom och stammar från svunna tider, mossan ligger som ett skönt täcke och ger det hela en ombonad känsla. Och här och var dyker små sjöar och tjärnar upp som bidrar till mystiken och skönheten. Detta paket ger dig möjlighet att njuta av det bästa av Tiveden och det vilda Sverige.

Allt detta ingår:

 • Två nätter på Hamgården Resort
 • 2x ekologiska/närproducerade frukostar på Hamgården Resort
 • 2x ekologiska/närproducerade luncher vid Rikardsgården
 • 2x ekologiska/närproducerade 3-rätters middagar på Hamgården Resort
 • Cykelkarta med information
 • Appen “Det bästa av Tiveden” för guidning till det bästa i området.
 • Bastu att njuta gratis vid sjön Unden

Möjliga tillägg:

 • Elcykel (7 växlar och fotbroms) med cykelkorg och cykelväskor bak (32 liter) samt hjälm 3 dagar: 1 350 kr
 • Älgsafari 1000kr/pers
 • Guidad vandring i nationalparken 350kr/pers
 • Extra natt 500kr/pers plus mat

Pris 4 299 Kr

Dag 1 Töreboda – Tived
Utforska Tiveden med elcykel

Du börjar dagen i charmiga Töreboda vid Göta Kanal och cyklar mot Tived. Turen går på landsväg genom ett bördigt landskap med sädesfält, skogar och insjöar. En härlig ekologisk och närproducerad lunch serveras på Rikardsgården i Hallerud.

Framme i Tived checkar du in på Hamgården Resort. Du sover gott i egen stuga, ca 150 m från Undens strand. Alla stugor har egen dusch/wc på rummet. Nere vid vattenkanten finns en vedeldad bastu du kan njuta av. På Hamgården Resort serveras din 3-rätters middag med utsikt över sjön Unden. Logi: Hamgården Resort, Tived Måltider: Lunch och middag Cykling: ca 60 km

Dag 2 Upplev Tiveden

Efter en härlig frukost serverad med utsikt över Unden har du hela dagen framför dig att uppleva och utforska den fina Nationalparken med omgivningar. Du får med dig ett lunchpaket från Hamgården Resort och behöver inte tänka på var du vill äta, utan kan slå er ner där det känns fint eller där du är hungrig. Appen Det bästa av Tiveden” ingår och guidar er runt till de bästa ställena.

Du kommer sedan tillbaka till Hamgården Resort och får igen en 3-rätters middag med lokala läckerheter. Och åter igen kan du njuta av en härlig vedeldad bastu vid Undens strand. Och sen krypa ner trött och glad i sköna sängen i din stuga. Logi: Hamgåden Resort Måltider: Frukost, lunch och middag Cykling: ca 30 km i appen och sedan så mycket du vill.

Dag 3 Tived – Töreboda

Njut av ännu en härlig frukost innan det är dags att cykla tillbaka till Töreboda genom det vackra landskapet. Lunch serveras återigen på härliga Rikardsgården där du får njuta av deras ekologiska och närproducerade läckerheter. Här kan du också hitta något att köpa med hem i deras fina gårdsbutik. Tillbaka i Töreboda hoppas vi har många fina, vilda minnen…

Måltider: Frukost och lunch Cykling: ca 60 km