Läckö / Kinnekulle

Det börjar och slutar med Göta Kanal och sträcker sig längs vackra Vänerstrand med varierat fint kulturlandskap och skog.

Kinnekulle / Läckö – 4 dagar

Ett underbart paket som tar dig genom Unescos biosfärområde Vänerskärgården och Kinnekulle. Det börjar och slutar med Göta Kanal och sträcker sig längs vackra Vänerstrand med varierat fint kulturlandskap och skog. Uppe på Kinnekulle får du fin utsikt utöver Vänern och kan njuta dess bokskogar också. Ute på Kållandsö får du bo granne med ståtliga Läckö slott med underbara vyer runtomkring dig. Detta är vårt mest vattenfokuserade paket, så gillar du vatten – välj detta!

Allt detta ingår:

 • Två nätter på STF Lugnåsberget Ekohotell, Lugnås
 • En natt på Viktoriahuset hotell i Naturrum vid Läckö Slott
 • 3 x ekologiska/närproducerade frukostar
 • 1 x ekologiska/närproducerad lunch på Cafeet på klostret
 • 1 x 3-rätters ekologiska/närproducerad lunch på Kinnekullegården
 • 1 x 3-rätters ekologiska/närproducerad middag på Hvita Hjorten, Naturum vid Läckö Slott
 • 2 x ekologiska och väldigt närproducerade middagar på STF Lugnåsbergets Ekohotell
 • 2 x ekologisk/närproducerat lunchpaket
 • Tillgång till gratis vedeldad bastu vid STF Lugnåsberget
 • Ekohotell
 • Cykelkarta med information

Möjliga tillägg:

 • Enkelrumstillägg
 • Elcykel (7 växlar och fotbroms) med cykelkorg och cykelväskor bak (32 liter) samt hjälm 4 dagar: 1 600 kr

Pris:

4 899 kr

Schema:

Dag 1: Töreboda – Lugnås

Du börjar dagen i charmiga Töreboda vid Göta kanal och cyklar först längs Göta kanal mot Hajstorp. Strax därefter tar du av in genom ett bördigt landskap med sädesfält och skogar i fin harmoni. Ungefär halvvägs når du Vänerstrand och du cyklar sen nära den ända till Lugnås. Det är inte alltid du ser den men den ligger där, väldig och vacker… På vägen mot Lugnås kommer du också till vackra Mariestad där du tex kan njuta en glass nere vid den fina hamnen.

På kvällen bor du bekvämt och miljövänligt hos Jesper och Pia som driver STF Lugnåsberget Ekohotell. De är pionjärer inom hållbart boende och Green Key certifierade. Alla rum har egen ingång och dusch/wc på rummet. De har renoverat husen med återanvänt material och har solceller som gör dem självförsörjande på el sommartid. De är också jätteduktiga i köket och här får du också njuta deras matlagning både i frukostkorgen och middagen. Rustikt, ekologiskt och väldigt närproducerat! Här finns också vedeldad bastu för avkoppling efter din cykeldag. Logi: STF Lugnåsberget Ekohotell, Lugnås Måltider: Lunch och middag Cykling: ca 50 km.

Foto av Roger Borgelid

Dag 2: Lugnås – Läckö Slott

Efter en god, rustik frukost fortsätter du cyklingen utmed Vänern. Det blir en viss stigning upp mot Kinnekulle men med elcykeln är det en helt annan upplevelse. Uppe på Kinnekulle finns de vackra Munkängarna, bokskogar och ofta vackra vyer utöver Vänern. Lunch blir det på Cafeet på klostret. Efter lunch fortsätter du i riktning Lidköping och ganska snart går det lätt när du ska ner på “slätta” igen. Turen går på säkra cykelvägar genom staden. Här kan du strosa runt lite och kanske ta en fika på Mon Amie som har fair trade caffe och många godsaker. Sen är det dags för sista delen för dagen som går ut mot vackra Kållandsö. Vackert och omväxlande landskap och med vackra vyer över sjön då och då. Väl framme vid Läckö kan du ta det lugnt efter en lång cykeltur. Har du mera ork finns det mycket att göra och lära sig om både natur och historia. Du kan utforska skärgårdsutställningen i Naturum, själva skärgården självt och så finns ju Läckö Slott att njuta av med spännande utställningar och fina trädgårdar.

Den andra natten sover du lyxigt precis vid Vänerstrand på Hotell Victoriahuset i Naturum, granne med självaste Läckö Slott. Hotellet är byggt i miljövänliga material och har en hög standard. Rummen är tysta och rogivande, alla med naturlig inredning, sköna sängar och vackra utsikter över skog, slott eller Vänerskärgården. Lyxig 3-rätters middag och frukost äter du i samma hus. Ekologiskt och utsökt gott förstås! Logi: Viktoriahuset Hotell Naturum, intill Läckö slott Måltider: Frukost, lunch och middag Cykling: ca 85 km

Dag 3: Läckö Slott – Lugnås

Njut av en ekologisk frukost innan det är dags att cykla tillbaka genom det vackra landskapet i Vänerns närhet. En 3-rättters lunch serveras allra högst uppe på Kinnekulle på Kinnekullegården. Härifrån kan du ta en liten promenad upp till utsiktstornet och se jättelångt åt alla håll.

Kvällen tillbringar du återigen på STF Lugnåsberget Ekohotell där du vilar ut och äter gott. Här finns också vedeldad bastu för avkoppling efter din cykeldag. Logi: STF Lugnåsberget Ekohotell, Lugnås Måltider: Frukost, lunch och middag Cykling: ca 85 km.

Foto av Nadja Odenhage

Dag 4: Lugnås – Töreboda

Efter en god natts sömn är det dags för ännu en härlig frukostkorg som du kan njuta på rummet, i köket eller på verandan. Sen är det dags att styra kosan mot Mariestad och tillbaka mot Töreboda igen. Samma sträcka tillbaka men vi lovar det är en väldigt annorlunda upplevelse och nya vyer åt andra hållet! I Töreboda väntar en härlig lunch på KRUBB. När det är dags för hemfärd hoppas vi att du har med dig många fina minnen hem! Måltider: Frukost och lunch Cykling: ca 50 km.

Andra paket

Skapa ditt egna äventyr…

ÖVERASKA DIN VÄN MED ETT …

Där allt redan är planerat

This site is registered on wpml.org as a development site.